вівторок, 26 лютого 2013 17:02

У Вінниці запускається унікальна система роботи ЖКГ

У Вінниці запускається унікальна система роботи ЖКГ
Фото: jkg-portal.com.ua

26 лютого у Вінниці презентували автоматизовану систему управління підприємствами ЖКГ. За схожою працює військова промисловість США. Тепер роботу комунальників вінничани зможуть оцінити в онлайн-режимі.

"Для цього їм буде потрібно знати пароль, щоб побачити картинку і цифри по своєму будинку. Доступ до інших не будуть мати. Можуть відслідковувати, які роботи виконуються певного дня, скільки вони коштують, скільки нарахували за комунальні послуги та інше", - розповів вінницький міський голова Володимир Гройсман.

За словами технічного директора фірми "ЕнТехЕко", яка розробляє програму, Сергія Миронова, така система є унікальною на просторі СНГ.

"Досі ще ніхто не інтегрував в одне ціле планування, бухгалтерський облік, звітність, податкові нарахування та зарплату працівників. Подібні є у Харкові і Кривому Розі. Але там ці системи працюють вузько. У Вінниці ж будуть охоплені вся робота комунальників. Ця система сама розписує заплановані роботи поденно в кожному будинку. Показує наряди для кожного працівника — коли і скільки він має виконати. Скільки будуть коштувати такі роботи. Можливі також похибки, тоді система пише — "У вас недостатньо коштів провести такий-то ремонт". Якщо сталося НП, прорвало трубу чи дерево впало, система переписує план робіт і факт виконання. Але про заплановані раніше роботи теж не забуває, записує їх на наступний місяць", - сказав він. Після опрацювання системи на базі одного ЖЕКу, систему розтиражують на інші. Зробити це збираються до кінця року.

"Це унікальна система роботи комунальних об'єктів. Має високу ступінь захисту. Кожен користувач буде мати обмежений доступ до інформації. Тому обманути систему буде дуже складно. Військова промисловість в США працює по цій же технології", - додав.

На проект з бюджету міськради виділили 5 млн грн.

"Є багато людей, які не зацікавлені у впровадженні цієї системи. Всі ті, хто не хоче відкритості, від працівника ЖЕКу до керівника любого рівня. Адже система все по гвинтику розпише. І не буде такого, що місяць назад щось планували, а не знають, зробили чи не зробили. Якщо по факту немає виконаної роботи, мешканець за неї не платить. В кінці року починаємо промислове впровадження. Протягом року будемо її обкатувати. Вчити персонал тощо. Проект — це 10 років вперед. Ми перші і єдині таке започаткували", - наголосив Гройсман.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці запускається унікальна система роботи ЖКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути