Ексклюзиви
субота, 30 квітня 2011 13:35

У Вінниці обрали найкращих солдатів
10

Фото: Фото: Поліна Романова

29 квітня у Вінниці обрали найкращих солдатів. Змагання проходили в 101-му окремому полку звязку Повітряних Сил.

Близько 12.00 на стадіоні військової частини вишикувались десятеро хлопців та десятеро дівчат. Вони служать за контрактом. Із них виберуть двох найкращих для подальшої участі у Всеукраїнських змаганнях. В серпні сформують десятку найбільш підготовлених солдатів в категоріях "рядовий склад чоловічої статі" та "військовослужбовець - жінка".

Содати виконали завдання на швидкість та точність. Спочатку вони розібрали та зібрали автомат Калашникова. Одягли захисний одяг від зброї масового ураження. Організатори двічі запустили димову завісу. Потім чоловіки імітували поранення, а жінки мали надати їм відповідну медичну допомогу. ,

"Всі військовослужбовці показали "добрі" та "відмінні" результати, - говорить заступник командира полку з виховної роботи, Євген Івашкевич. - Вибрали двох найкраще підготовлених, щоб відправити на всеукраїнські змагання серед військових Повітряних сил України. Мета цього конкурсу — підвищення престижу та популяризація військової служби. Грошової та іншої матеріальної нагороди не передбачено".

Переможцями обрали 21-річну Юлію Кревешко та 24-річного Олексія Гераськіна.

"Я йшла до цього, боролася", - всміхається Кревешко. У неї довге чорне волосся, зібране у хвіст. Вії виразно нафарбовані тушшю. Всього у батальйоні восьмеро дівчат.

"Я радий", - коротко каже Гераськін.

"Ну, це ж вам не артісти, а військові", - додають керівники.

Інші учасники змагань привітали переможців оплесками.

Для когось армія - це певна школа, а для інших мрія.

"В мене це спадково. Батько та чоловік військові. І я пішла. Потім планую працювати в міліції. Всього мені служити п'ять років. Щодня прихожу на 8.00 та до 18.00", - розповіла старший сержант Юлія Бортник, 29 років.

"Це — моя мрія дитинства. Служитиму 3 роки. Перший вже відслужила. Маю хлопця, він схвалює таке моє рішення. Сам теж відслужив", - поділилась солдат Тетяна Кревська, 21 рік .

"Армія — це школа, яку має пройти кожен чоловік. Дисциплінує. Три роки служитиму. Це перший рік. В школі та технікумі я був лінивий. А тепер відчуваю, що в мені формується нова особистість. Армія навчила слухатися старших", - розповів солдат Дмитро Бережнюк, 19 років.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці обрали найкращих солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути