Ексклюзиви
четвер, 28 квітня 2011 17:17

Підпільна організація випустила збірку повстанських пісень

"Українська Республіканська Армія" випустила музичну збірку повстанської та патріотичної пісні.

Ідея зробити антологію українських повстансько-патріотичних пісень належить мистецькому об'єднанню "Остання барикада", головою якої є "нунсівець" Олесь Доній.

"Придумав зібрати антологію повстансько-патріотичної пісні ще восени, хотів випустити до фестивалю "Гайдамаки.UА". Але фізично не мали можливості це зробити. Скомпонували збірки, розмістили на нашому сайті й їх видала "Українська республіканська армія". Це невідома структура, працює підпільно. Ніхто не може знайти, хто до неї входить. Про випуск збірки вони з нами не домовлялась, але ми на них не ображаємось", - розказав Доній.

Збірка складається із чотирьох дисків: "Бойовий", "Ліричний", "Жартівливий" і "Модерний".

"Прослухали понад 800 пісень, відібрали 80. Це найширша антологія, такої ще ніхто в Україні не робив. У неї увійшли як дуже відомі пісні, так і незнані. Є пісні людей, які вже пішли з життя — Кості Єрофєєва, Василя Гонтарського з "Вася клаб". У трьох перших збірках вмістили повстанські пісні різних часів: визвольних змагань 1917-20-хх років, часів УПА та інші. У диск "Модерн" ввійшли не стільки повстанські, як сучасні патріотичні пісні. Є композиції таких гуртів, як "Мандри", "Тартак", - зазначив "нунсівець".

За умовами "Останньої барикади" та "Української Республіканської Армії" диски не можна продавати. Їх роздають безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Підпільна організація випустила збірку повстанських пісень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі