Ексклюзиви
неділя, 16 червня 2013 06:03

У Вінниці меценати зібрали для онкохворих дітей майже 340 тисяч грн
9

Фото: Фото: Вікторія Марценюк

15 червня у вінницькому театрі ім. М. Садовського відбувся благодійний вечір "З любов"ю до Вас" на допомогу онкохворим дітям. За ініціативи вінницького дизайнера Ольги Родченко доброчинна акція проводилася вчетверте. Цього року зібрали 338 907 грн.

"Ми можемо позбавитися від хвороби за допомогою ліків, але єдині ліки від самотності, відчаю та безнадії - це любов. У світі багато людей, які вмирають від голоду, але ще більше тих, хто помирають від нестачі любові, - каже Ольга Родченко. - Тому треба її дарувати безкорисливо, бо це єдине, що можна дати іншому, нічого не відбираючи у себе".

Щороку зібрані кошти передають до Вінницької обласної дитячої лікарні.

"Насьогодні 230 дітей потребує матеріальної допомоги. За три попередні роки нам вдалося було зібрати 558 438 гривень, які були витрачені на хіміотерапію у дітей. Цьогорічний збір піде на супроводжувальне лікування при хіміотерапії", - додала Родченко.

Матеріальну допомогу для онкохворих дітей надали політики, меценати, єпархії та інші благодійники. Ще на початку концерту провели добровільний збір коштів та аукціон серед глядачів. На аукціоні було представлено 6 лотів.

Найдорожче проданою, за 1600 грн, була картина із зображенням подільського пейзажу від вінницького художника Тараса Паращука. Також серед представлених лотів були ляльки-мотанки, український оберіг та дерево щастя із шовкових троянд, зроблені дітьми. Ще підвіска із дерева буку та коралу із французської біжутерії. Останнім виставленим лотом був дипломатичний набір.

"Без такого набору жоден польський дипломат нікуди не їздить. Сюди входить питний мед, вишнева настоянка, набір горілки "Шопен". Ще набір цукерок "Кукувка", книга про історію польської дипломатії із Х до ХХ століття, набір дисків, - демонструє зі сцени набір представник польського консульства у Вінниці. - За такий дорогоцінний набір початкова ціна - 10 гривень".

За кілька хвилин торгів лот від польських дипломатів один із відвідувачів придбав за 1300 грн. В завершенні благодійного вечора кількагодинний виступ подарував глядачам Василь Лазарович.

"До мене із проханням виступити на цьому вечорі надійшло кілька листів від Ольги. В них також були роздруківки, куди і на що витрачаються гроші від благодійних вечорів, - каже співак. - Я не міг відмовитися, бо це чесно, гроші збирають дійсно на допомогу дітям, а не для власного піару. Завжди допомагаю тим, хто потребує допомоги".

Василь Лазарович виконав класичні оперні арії, романси, українську ретро-класику в симфо-джазовій обробці та сучасну європейську поп-лірику.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці меценати зібрали для онкохворих дітей майже 340 тисяч грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути