Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2013 15:19

Десятикласник із Вінниці отримав 9 000 грн за фотографію батька та сина на міжнародному конкурсі

Десятикласник із Вінниці отримав 9 000 грн за фотографію батька та сина на міжнародному конкурсі

Вінничанин 16-річний Владислав Вережан переміг у міжнародному фотоконкурсі серед школярів у Туреччині. На конкурс предствавив 5 робіт. Нагороду здобула фотографія із зображенням батька та сина, які сплять. У якості приза отримав 9 тис. грн.

"Вперше приймав участь у конкурсі. Фото, яке виграло, торік зробив на відпочинку у Криму. Зайшов до друзів і побачив, як тато приліг поруч зі своїм п'ятимісячним сином, от і сфотографував їх, - каже Владислав. - Коли приїхав із Туреччини одразу зателефонував їм і повідомив, вони були в захваті".

Вережан навчається у Вінницькій школі №21. Фотографією займається близько року у студії фотографа Дмитра Томсона.

"Конкурс проходив у місті Бурса. Потрібно було представити фотокомпозиції протилежностей. Із п'яти представлених моїх робіт до фіналу пройшло дві - "Світло-тінь" та "Високий-низький", яка й перемогла, - розповідає Владислав. - Завдяки педагогу-огранізатору моєї школи Олександру Вихованцю роботи потрапили на конкурс. Він їх відбирав, назвав і відіслав на конкурс".

Ще Вережан займається спортом - воротар збірної школи із футболу.

"Приємно, що робота з Вінниці стала першою у всій Європі. Тепер фото буде прикрашати стіну муніципалітету Бурси. Приз дали турецькими лірами - дві тисячі, це майже девять тисяч гривень. Думаю, на половину із них встановлю нові двері до актової зали своєї школи. Бо вони там дуже старі. На решту грошей куплю подарунки молодшій сестрі, які вона забажає".

Зараз ви читаєте новину «Десятикласник із Вінниці отримав 9 000 грн за фотографію батька та сина на міжнародному конкурсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі