Ексклюзиви
пʼятниця, 31 травня 2013 18:01

На Вінниччині встановили пам'ятник пожежному насосу

22 травня у селищі Чечельник Вінницької області встановили пам'ятник пожежному насосу. Старовинна знахідка належала місцевому жителю Володимиру Рогачу.

"Мені даний насос перейшов у спадок від батьків. Історія його починається ще із 1756 року із станції Генріховка Одеської залізниці, що у селі Краснопілка Бершадського району. Вся техніка з часом осучаснюється, тому старенький пристрій для гасіння вогню став непотрібним. Так пожежний насос опинився на городі у батьків, довгі роки вони ним поливали городину. По смерті тата і мами насос перейшов мені у спадок, викидати його шкода, тим більше здавати на металобрухт. Це старовинна річ, - каже Володимир. - Хотілося, щоб він якимось чином продовжив своє життя."

Чоловік звернувся до місцевих рятувальників з пропозицією передати насос їм в якості подарунка. Знахідку реставрували та увіковічнили у вигляді пам'ятника пожежному насосу.

"Із задоволенням погодились на пропозицію Володимира Рогача. Бо це наша історія. Наші діти та онуки будуть дивитися на нього і знати, що колись отакими пристроями пожежники гасили вогонь, - каже начальник УДСНС у Вінницькій області полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук. - Для підростаючого покоління це ще один приклад, як потрібно шанувати історію краю, де живемо." З

За раритетний подарунок Володимира Рогача на урочистому відкритті нагородили відзнакою "Знак пошани".

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині встановили пам'ятник пожежному насосу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути