Ексклюзиви
вівторок, 03 червня 2008 14:56

У Венеції продовжуються протести проти появи циганського селища

Представники регіональної італійської партії "Ліга Півночі", що входить в уряд Сильвіо Берлусконі, підтримали жителів передмістя Венеції, які протестують проти будівництва поряд циганського селища, повідомляє у вівторок агентство АНСА.

Близько 60 активістів партії блокують під"їзди до місця, де повинне бути організоване поселення. Вони мають намір перешкодити зведенню декількох невеликих будинків, на будівництво яких було виділено близько 3 мільйонів євро.

Місцеве населення, яке не хоче жити по сусідству з циганами, також бере участь в акції протесту.

"Мер Венеції Массімо Каччарі зрадив венеціанців. Кошти на циганський табір будуть виділені з місцевого бюджету і не дозволять здійснити набагато важливіші ініціативи", - заявляють учасники маніфестації.

За рішенням адміністрації Венеції недавно почалося будівництво декількох невеликих будинків для циганів. Таким чином влада міста не просто сприяє цим людям, але і дають їм можливість перестати вести кочовий спосіб життя.

З 13 травня в Неаполі сталося декілька нападів на циганські поселення. Зокрема, декілька десятків людей закидали циганський табір пляшками із запальною сумішшю. Цигани були вимушені тікати. Поліція повідомляла і про інші випадки нападу на циганів.

Згідно даним МВС Італії, в країні живуть 152 тисячі циганів, тільки 37% з яких народилися і виросли на Апеннінах, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Венеції продовжуються протести проти появи циганського селища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути