Ексклюзиви
пʼятниця, 17 липня 2009 10:30

У Великій Британії побитий рекорд касових зборів "Титаніка"

У Великій Британії побитий рекорд касових зборів "Титаніка"

Кіноверсія мюзиклу "Мамма Міа!" стала найбільш касовим фільмом в прокаті Великої Британії, перевершивши результат "Титаніка", повідомляє 16 липня Bloomberg з посиланням на Британську раду з кінематографії (UК FilmCouncil).

Такі дані містяться в щорічному звіті, підготовленому Радою з кінематографії.

"Мамма Міа!", за даними 2008 року, заробила в британському прокаті 69,17 мільйона фунтів стерлінгів. "Титанік", котрий вийшов на екрани в 1997 році, за час показу у Великій Британії зібрав 68,5 мільйона фунтів.

Друге місце в британському кінопрокаті в 2008 році зайняла чергова серія пригод Джеймса Бонда "Квант милосердя", що зібрала 51 мільйон фунтів. Третє місце дісталося "Темному лицареві" з 48,69 мільйонів фунтів.

Частка Великобританії в світових кінозборах в 2008 році склала 14,9 відсотка. Роком раніше британські кіноглядачі приносили фільмам, що вийшли в світовий прокат, 12,4 відсотка сумарних зборів.

2009 рік, за прогнозами, буде для національного кінопрокату не менш вдалим. Очікується, що в лідери прокату за підсумками року вийдуть "Мільйонер з нетрів", котрий завоював головні нагороди Американської кіноакадемії, та "Гарі Поттер і напівкровний принц", що вже поставив рекорд за кількістю попередніх заявок на квитки.

Gloss.ua

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії побитий рекорд касових зборів "Титаніка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути