Ексклюзиви
четвер, 09 квітня 2009 08:39

2009 року відвідуваність українських кінотеатрів зросла на 40%

2009 року відвідуваність українських кінотеатрів зросла на 40%

Українські кінотеатри в першому кварталі 2009 року відвідали 3,2 млн. глядачів, що на 40% більше глядачів, ніж за такий же період минулого року.

Про це повідомоляє Міжнародна асоціація виробників і дистриб"юторів фільмів Motion Picture Association (Брюссель, Бельгія) і BORIS collection system (Москва, Росія).

Ринок кінопрокату продовжує стабільно зростати

З початку року українські кінотеатри відвідали вже 3 млн. 269 тис. глядачів, що на 40% більше, ніж у минулому році (за 2007 рік кінотеатри відвідали 2 млн. 336 тис. глядачів).

За перші три місяці поточного року загальна сума надходжень від кінопрокату склала 88 млн. 720 тис. грн., що на 70% більше, ніж за аналогічний період минулого року, коли валовий збір склав 52 млн. 266 тис. грн.

Кінопрокатниками зазначають, що оприлюднені дані свідчать про те, що ринок кінопрокату в Україні сьогодні продовжує стабільно зростати, а окремі, раніше оприлюднені заяви про проблеми з прокатом дубльованих українською мовою кінофільмів мали не економічний, а політичний підтекст.

Раніше повідомлялося про те, що в січні 2009 року касові збори в українських кінотеатрах впали. У січні вони склали $ 6,7 млн., що на 38,8% менше, ніж рік тому. Експерти прогнозували до кінця 2009 року падіння зборів на 40-50%.

Тоді повідомлялося, що на доходах прокатників позначилася девальвація гривні - основна частина стрічок закуповується за кордоном у доларах. Крім того, через фінансову кризу українці стали рідше відвідувати кінотеатри.

Варто зазначити, що на касові збори в лютому-березні цього року вплинули такі популярні прем"єри, як Мільйонер з нетрів, Повернення мушкетерів, Загадкова історія Бенджаміна Баттона тощо.

Крім того, 2 квітня в український прокат вийшла історична драма Тарас Бульба, яку російські прокатника вже сьогодні називають фільмом року.

За матеріалом УНІАН, Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «2009 року відвідуваність українських кінотеатрів зросла на 40%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути