пʼятниця, 19 вересня 2008 14:29

У Вашингтоні обговорюють нові санкції проти Ірану

Міжнародні посередники обговорять сьогодні у Вашингтоні нові санкції відносно Ірану та його ядерної програми.

США та їхні європейські союзники - Франція, Німеччина і Велика Британія - виступають за нові санкції проти Тегерана, аби покарати його за відмову припинити ядерні розробки, але Росія і Китай виступають проти введення нових санкцій.

Сьогоднішнє засідання буде проведене напередодні Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, на якій міністри закордонних справ також планують обговорити іранську проблему.

Дипломатичні джерела відзначають, що за нинішніх відносин між Москвою і Вашингтоном американській стороні буде важко прийти до загальної думки стосовно санкцій зі своїми російськими колегами.

"У нас буде список бажаних санкцій, а росіяни завтра з"являться з інструкціями по їхній забороні", - сказав один із західних дипломатів, який побажав залишитися невідомим.

Інший американський дипломат говорить, що необхідно ввести четвертий пакет санкцій проти Ірану, але цей крок вимагатиме співпраці не тільки від Європи, але і від Китаю з Росією.

Офіційний представник Держдепартаменту США Шон Маккормак вважає, що Росія сама не зацікавлена в тому, аби Іран створив ядерну зброю, і підтримка думки США в цьому питанні не стане поступкою або позикою Вашингтону з боку Москви.

Напередодні президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад заявив, що жодні дії Заходу не змусять його країну відмовитися від законного права розвивати ядерні технології, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «У Вашингтоні обговорюють нові санкції проти Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути