пʼятниця, 10 грудня 2010 17:51

У Тернополі з понеділка закриють школи на карантин

У Тернополі з понеділка закриють школи на карантин

Із понеділка, 13 грудня, у Тернополі закривають школи. Таке рішення прийняла сьогодні міська надзвичайна протиепідемічна комісія.

У місті щодня зростає показник захворюваності на ГРВІ. Нині він становить 131,95 випадків на 10 тисяч населення при розрахунковому 105,3. Школярі становлять 56,3% усіх захворілих дітей.

Як зазначив у коментарі Gazeta.ua головний державний санітарний лікар міста Володимир Паничев, тимчасове припинення навчання – це обмежувальний захід у боротьбі із поширенням захворюваності.

"Цього тижня закрили 17 класів, де були відсутні 25-30% учнів. Сьогоднішнє рішення ми прийняли керуючись оцінкою ситуації по всьому західному регіону. У Чернівцях ситуація із захворюваністю неблагонадійна, у Львові і Івано-Франківську уже закрили школи. Це означає, що всі ми перебуваємо у подібних обставинах і діємо правильно", - наголосив Володимир Паничев.

За словами медика, епідемії грипу у Тернополі немає.

"Ситуація у місті нестійка. Ми не кваліфікуємо її як епідемію. Так само не можна називати закриття шкіл карантином. Поняття карантину використовується при поширенні особливо небезпечних інфекцій. Грип до таких не належить".

Навчання припиняється на невизначений термін. Тим часом тернополянам радять дотримуватися маскового режиму у громадському транспорті та робити щеплення.

"Масковий режим, так само як провітрювання кімнат чи щеплення – це просто запобіжні заходи. Їх не треба боятися", - запевнив Паничев.

На сьогодні у місті циркулюють штами грипу типів "А" та "В".

"За прогнозами ВООЗ, каліфорнійський грип також буде циркулювати. Він був минулого року і ще кілька років протримається на нашій території. Але цей штам включений до усіх вакцин, сертифікованих на території України", - сказав санітарний лікар.

Володимир Паничев зазначив, що вірус грипу типу A /H1N1викликає не лише тяжкі форми захворювання. Буває він і середнього ступеня важкості.

"Можна сказати, що 57% населення нашого міста минулого року зустрілися із каліфорнійським грипом. Тепер більшість до нього несприйнятлива".

На ГРВІ у місті уже захворіло 557 осіб.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі з понеділка закриють школи на карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути