Ексклюзиви
вівторок, 02 вересня 2008 12:35

У Швейцарії прийняли унікальні закони по тваринам

Кожна свиня, що проживає на території Швейцарії, отримала право регулярно приймати освіжаючий душ. Такий пункт присутній в новому законі про захист тварин, який набув чинності з понеділка.

Документ детально розписує всі обставини поводження з дикими тваринами і домашніми вихованцями, а також з мешканцями зоопарків, цирків і фермерських господарств. У додатку до закону указуються розміри житла, яке необхідно надавати братам нашим меншим. Так, слонові слід виділити загороду, площею не менше 30 квадратних метрів, а слонисі достатньо і половини цієї площі, відзначає РІА "Новости".

Закон також забороняє купірувати хвіст і вуха собаці, і ввозити в країну тварин, що піддалися подібним операціям. Перш ніж завести пса, кожен швейцарець повинен пройти курс навчання і отримати спеціальний атестат. На думку парламентарів, цей захід повинен понизити кількість нещасних випадків, викликаних поганим поводженням з собаками.

Окрім турботи про здоров"я вихованців, документ звертає увагу і на специфіку їх спілкування. Зокрема, папуг і хом"яків тепер не можна купувати окремо. Жити поодинці не можуть також лами і яки, а козлів і баранів дозволяється тримати разом. При будівництві загород для коней необхідно надати їм не тільки право спілкуватися з собі подібними, і можливість уникати один одного. При цьому в будинку для коней забороняється використовувати різку безвихідь і колючий дріт.

Зараз ви читаєте новину «У Швейцарії прийняли унікальні закони по тваринам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути