Ексклюзиви
понеділок, 26 квітня 2010 11:03

У столичних школах недогодовують дітей

У столичних школах недогодовують дітей

Прокуратура Києва в результаті перевірок шкіл і дитячих садів столиці, що проводилася з лютого по квітень, виявила недотримання норм харчування дітей в комунальних навчальних закладах столиці.

Такі результати перевірки оприлюднив заступник прокурора Києва Вадим Горан.

"Школярі не одержують харчування, відповідне їх фізичним потребам", - сказав Горан.

Прокуратура з"ясувала, що у всіх районах Києва не виконуються встановлені Кабінетом міністрів норми дитячого харчування.

У I кварталі поточного року уряд встановив вартість продуктового набору для учнів 1-4-х класів на рівні 6,47 грн., 5-11-х класів – 7,70 грн. Фактично ж обіди купувалися за 3 грн., оскільки у встановлену вартість включалися транспортні витрати.

Згідно даним прокуратури Києва, в деяких учбових закладах м"ясо і риба замінюються "низькосортними ковбасами, стравами з круп і макаронними виробами".

У деяких дитячих садах Деснянського і Печерського районів з січня зовсім не давали дітям молочних продуктів, а працівники одного з навчальних закладів Дарницького району дозволяли собі навіть обважувати дітей. Зокрема, контрольне зважування показало, що порція рисової запіканки із сметаною важить 105 г замість заявлених в меню 155 г.

За результатами перевірки прокуратура Києва внесла 30 різних подань і було відшкодовано понад 9 млн. грн. збитків.

Представники Київської міської держадміністрації пояснили, що проблема з дитячим харчуванням виникла через нестачу бюджетних коштів.

За словами заступника голови Київської міськдержадміністрації Алли Шлапак, прийнятий минулого року закон про підвищення соцстандартов зобов"язує підвищити зарплату працівникам сфери освіти, але, оскільки бюджет Києва не буде збільшений, підвищення зарплат може відбутися зокрема за рахунок коштів, призначених для закупівлі дитячого харчування.

Шлапак уточнила, що в 2010 році Київ повинен перерахувати до держбюджету 6,5 млрд грн.

Вона запропонувала учасникам наради звернутися в Кабмін і Верховну раду з проханням відняти з цієї суми 500 тис. грн, які дозволять зберегти витрати на дитяче харчування хоч би на рівні минулого року.

"Проте 500 тис. грн – лише 60% від потреб. Потрібно приблизно 1 млн. грн", - відзначила пані Шлапак.

Нагадаємо, наприкінці 2009 року-на початку 2010 року повідомлялось, що батьки скаржаться на недостатнє харчування дітей у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах.

Комерсант-Україна

Зараз ви читаєте новину «У столичних школах недогодовують дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути