Ексклюзиви
середа, 24 лютого 2010 14:45

У Черновецького хочуть, щоб усі діти їли з його котла

У Черновецького хочуть, щоб усі діти їли з його котла
Київська міськдержадміністрація виступає за створення єдиного комунального підприємства для організації харчування у навчальних закладах міста.

Як повідомляється на офіційному сайті Київської міськдержадміністрації з посиланням на заступника голови міськадміністрації, начальника Головного управління освіти і науки Віталія Журавського, створення підприємства дозволить раціонально використовувати бюджетні кошти, "оскільки воно буде централізовано займатися закупівлею продуктів харчування і постачанням їх до навчальних закладів".

За словами Журавського, функцію фінансування харчування в навчальних закладах необхідно передати від райдержадміністрацій Головному управлінню освіти і науки.

Заступник голови вважає основною причиною перебоїв з організацією харчування в школах та дитсадках міста неналежну увагу до цієї проблеми райадміністрацій.

"Ми неодноразово зверталися до керівників районів з вимогою приділяти проблемі харчування належну увагу. Однак результату немає. Крім того, нас хвилює те, що в різних районах чомусь різна ціна харчування. Я вважаю, що з цієї ситуації можна вийти лише одним способом - необхідно наполягати, щоб Київрада, при прийнятті бюджету, акумулювала кошти на харчування в Головному управлінні освіти і науки КМДА", - сказав Журавський.

Нагадаємо, що прокуратура Києва почала перевірку дотримання норм харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх закладах столиці. Перевірка проводиться у зв"язку з появою в деяких ЗМІ інформації про порушення прав дітей на отримання якісної їжі.

Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «У Черновецького хочуть, щоб усі діти їли з його котла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути