неділя, 06 грудня 2015 03:59

У Стокгольмі розпочинається тиждень Нобелівських урочистостей

У Стокгольмі розпочинається тиждень Нобелівських урочистостей
Фото: korrespondent.net

У шведській столиці в неділю, 6 грудня розпочинається тиждень Нобелівських урочистостей, під час якої будуть вшановувати 10 лауреатів найвідомішої наукової премії в світі. Сама нагорода буде вручена їм 10 грудня о Стокгольмської філармонії.

Всього в нинішньому році її отримають 11 лауреатів. Премія миру, згідно із заповітом Альфреда Нобеля, вручається в Осло. Цього разу її удостоїлася група посередників у діалозі між урядом Тунісу і опозицією - Туніський національний діалоговий квартет, повідомляє "ТАСС".

Кожен нобелівський лауреат має право включити до складу своєї офіційної делегації до 14 чоловік. Так, економіст Ангус Дітон (Великобританія, США) привіз із собою в Стокгольм трьох онуків у віці 5,8 і 9 років. Білоруську письменницю Світлану Алексієвич супроводжують друзі, видавець, перекладач і літературний агент.

Також повідомляється, що після терактів у Парижі шведська поліція безпеки підвищила рівень терористичної загрози в королівстві.

Зараз ви читаєте новину «У Стокгольмі розпочинається тиждень Нобелівських урочистостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути