Ексклюзиви
вівторок, 10 лютого 2009 20:19

У США розробили зброю майбутнього

У США розробили зброю майбутнього
У США розроблена революційна зброя майбутнього - величезний лазер, здатний збивати літальні апарати. Лазер встановлюється на позашляховик "Хаммер", що забезпечує широкі можливості для його транспортування. Ще однією перевагою нової зброї є те, що його використання не вказує супротивникові місце дислокації військ. Унікальна зброя розроблена компанією Boeing і назване Laser Avenger - "Лазерний месник".

Під час нещодавніх випробувань на ракетному полігоні Білі Піски в Нью-Мехіко лазер збив декілька безпілотних машин. Як пише газета The Daily Telegraph, вперше наземний засіб пересування використовував лазер, щоб атакувати рухомі літальні апарати, таким чином ці випробування відкривають абсолютно новий етап в історії застосування лазерної зброї.

В даний час передбачається, що під час бойових дій нова зброя застосовуватиметься проти маленьких безпілотників, які перевозять вибухівку, а також здійснюють збір інформації.

Звичайним засобам ППО складно збивати безпілотні літальні апарати, пише видання. При цьому, як відзначає один з представників компанії Boeing, беспілотникі представляють все більшу загрозу на полі бою.

"Месник", на відміну від традиційних видів озброєнь, може атакувати їх лазерним променем без випуску ракети або пострілів, які вказують місце розташування військ", - говорить він. Лазер здатний вразити беспілотники, не створюючи додаткових загроз для безпеки військ, вказує представник Boeing.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «У США розробили зброю майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути