Ексклюзиви
середа, 04 червня 2008 18:43

У США помідори викликали спалах нетипового сальмонельозу: госпіталізовано 17 людей

Червоні сирі томати і страви з їх використанням стали причиною поширення сальмонельозу в США, в результаті якого вже госпіталізовано 17 людей, йдеться в повідомленні Адміністрації з контролю за продовольством і медпрепаратами США.

Епідеміологи поки не можуть пояснити, чому саме помідори стали носіями нетипової бактерії сальмонелли, іменованої "Сейнтпол". Розслідування продовжується.

Епідемія почалася в південних прикордонних з Мексикою штатах Техас і Нью-Мексико, де, за останніми даними, зареєстровано 57 людей з діагнозом сальмонельоз. Пізніше аналогічний діагноз медики поставили ще більш ніж в 30 випадках в штатах Аризона, Колорадо, Айдахо, Іллінойс, Канзас та Юта.

На думку адміністрації, не виключено, що всі ці випадки взаємозв"язані. Влада закликала населення штатів Нью-Мексико і Техас тимчасово відмовитися від вживання помідорів. Фатальних випадків поки зареєстровано не було.

Довідка. Сальмонельоз - гостре інфекційне захворювання. Основний шлях зараження - харчовий, через м"ясо, птахів, рибу, яйця, молочні продукти або при вживанні інфікованої води.

Рознощиками вірусу зазвичай є тварини, рідше - люди. Безсимптомний перебіг сальмонельозу зустрічається у багатьох видів сільськогосподарських тварин, кішок, собак, гризунів, птахів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У США помідори викликали спалах нетипового сальмонельозу: госпіталізовано 17 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути