Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2007 18:51

У Сомалі збили другий білоруський літак

Літак, що розбився під зльоту в міжнародному аеропорту Могадішо, виявився білоруським ІЛ-76. Про це повідомив представник служби безпеки аеропорту. За його словами, літак доставив інженерів та устаткування для ремонту іншого білоруського ІЛ-76, який був обстріляний на початку березня.

За словами представника аеропорту, причина катастрофи точно не встановлена. Раніше місцева радіостанція Shabelle повідомила, що літак був збитий ракетою. Один з очевидців розповів агентству Reuters, як у літака "в повітрі вибухнуло крило", а потім відбувся потужний вибух при зіткненні із землею.

Як повідомили в миротворчому контингенті Африканського союзу, дислокованому в Сомалі, на борту літака знаходилися 11 чоловік, імовірно громадяни Білорусі або Росії.

На початку березня в Сомалі був обстріляний ИЛ-76 білоруської авіакомпанії "Трансавіаекспорт". Екіпажу вдалося благополучно зробити посадку, ніхто не постраждав. Під час обстрілу літак знаходився на висоті 150 метрів.

Літак отримав пошкодження фюзеляжу. Як повідомили в Міністерстві транспорту і комунікацій Білорусі, вогонь імовірно вели з переносного зенітний-ракетного комплексу або ручного гранатомета, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Сомалі збили другий білоруський літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути