вівторок, 29 грудня 2009 15:57

У смерті Турчинського винен лікар?

У смерті Турчинського винен лікар?

Лікареві, який проводив останню операцію телеведучому Володимиру Турчинському, загрожує заборона на медичну практику.

У поліклініці, де Турчинському напередодні його раптової смерті робили операцію з очищення крові, слідчі провели перевірку. В результаті підтвердилося, що під час процедури плазмаферезу була здійснена лікарська помилка.

Втім, ще достовірно не встановлено, що саме вона і призвела до смерті Володимира Турчинського. Вже в січні справа Турчинського буде розглянута в суді.

Нагадаємо, 46-річний Турчинський раптово помер 16 грудня в своєму заміському будинку. Рано вранці спортсмен відчув себе погано, знепритомнів і впав. Прибулі через декілька хвилин медики вже не змогли повернути його до життя.

Встановлена офіційна причина смерті шоумена Володимира Турчинського. Артист помер від одного з проявів ішемічної хвороби серця - гострої коронарної недостатності.

"У спортсменів, особливо бодібілдерів і качків, як правило, розвивається дилатаційна кардіоміопатія (збільшення серця), - говорить лікар-кардіолог. - До такого діагнозу приводять величезні фізичні навантаження і прийом різних препаратів, які допомагають наростити м"язову масу. Симптомів у цього захворювання немає. Людина нічого не відчуває, але, як наслідок, виникає порушення ритму серця або коронарна недостатність, що і стає причиною смерті".

18 грудня з Турчинським прощалися друзі, колеги і прихильники в церкві першого Пречистого Пресвятої Богородиці у Вєшняках на сході Москви. Після завершення релігійного обряду і цивільної панахиди Володимир був похований на кладовищі поряд з храмом, де він півтора роки тому вінчався зі своєю дружиною Іриною. Там же похований його вітчим, повідомляє Дни.ру.

Зараз ви читаєте новину «У смерті Турчинського винен лікар?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути