субота, 19 лютого 2011 14:11

У Севастополі масово гинуть дрозди

У Севастополі масово гинуть дрозди

У Севастополі зареєстрували масову і поки не зрозумілу загибель чорних дроздів. Десятки мертвих птахів лежать на Камишовському шосе, в Козачій бухті та інших прибережних районах.

"Стверджувати, що дрозди загинули від інфекції або отруїлися кормом, поки що зарано. Це перелітні птахи і прилетіли вони, найімовірніше, з Північної Африки, де не зареєстровані епідемії", - пояснив орнітолог, експерт з біорізноманіття Товариства охорони птахів України Олександр Грінченко.

Розслідуванням події займаються лікарі Севастопольської державної ветлікарні. Перший огляд показав, що в загибелі винен, швидше за все, мороз.

Циклон приніс у Крим, у тому числі і на південний берег, снігопади і холодну погоду, на яку не очікували заслаблі після важкого перельоту через море пернаті кочівники, для яких Севастополь став першим місцем відпочинку.

Фахівці взяли проби тканин загиблих птахів і направили до Сімферополя на експертизу. Діагноз буде встановлено протягом тижня, повідомили у ветеринарній клініці. А поки рекомендовано спалювати тушки мертвих дроздів.

Розслідування цього випадку взяло під контроль головне управління ветеринарної медицини Криму.

На думку експертів, "приводу для особливих тривог немає, як і немає зв'язку між цією подією і нещодавніми випадками масової загибелі птахів у США, Швеції, Канаді, Італії, Румунії". В Україні загибель чорних дроздів зафіксована вперше.

Незрозуміла масова загибель птахів опинилася в центрі уваги світових ЗМІ одразу після Нового року. Перші повідомлення надійшли зі штату Арканзас, США. Там впали мертвими близько 4 тисяч чорних дроздів.

Пізніше аналогічні випадки сталися в штатах Луїзіана і Кентуккі.

Також інциденти масової загибелі птахів були зафіксовані в Канаді, Швеції, Туреччини, Румунії, Китаї та Італії. Ці події спровокували панічні настрої серед людей у всьому світі.

В Інтернеті навіть почали говорити про наближення кінця світу. Блогосфера, Facebook і Twitter наповнилися теоріями змови і панічними повідомленнями: "Вони кажуть, що птахи гинуть від надмірного шуму, а риби через дуже холодну воду. Невже вони вважають, що ми повіримо в це?!"; "Ми всі помремо!".

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі масово гинуть дрозди ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути