четвер, 01 квітня 2010 12:24

У Саудівській Аравії телеведучого збираються стратити за чаклунство

У Саудівській Аравії телеведучого збираються стратити за чаклунство

Адвокат відомого ліванського телеведучого Алі Сабата, якого влада Саудівської Аравії засудила до страти за чаклунство, просить міжнародне співтовариство допомогти в процесі його звільнення. За даними захисту, допомога потрібна терміново, тому що страта призначена вже на цей тиждень.

Адвокат Сабата вже зв"язалася з президентом і прем"єр-міністром Лівану в надії на їхню допомогу і підтримку. Проте офіційні представники Саудівської Аравії дату страти не підтверджують, що в даному випадку звичайна практика в цій країні.

Ведучий був заарештований в 2008 році в Саудівській Аравії, куди здійснював релігійне паломництво. На батьківщині, в Лівані, він вів телевізійне шоу, в якому пророкував майбутнє і давав поради глядачам.

У Лівані за подібні передачі Сабата ніхто судити не збирався, а от саудівська поліція моралі побачила в його поведінці чаклунські прояви. У результаті він був заарештований. В ході допитів йому пообіцяли, що відпустять на батьківщину, якщо він зізнається в пред"явлених йому звинуваченнях. Сабат зізнався, однак замість повернення до Лівану отримав смертний вирок.

Правозахисники вже звинувачували Саудівську Аравію в "розв"язуванні буквальною полювання на відьом". Незважаючи на те, що точного визначення поняття "чаклунство" влада не дає, негласно всім відомо, що за складання гороскопів та ворожіння можна потрапити у в"язницю або навіть поплатитися життям, тому що ці дії суперечать ісламу.

Тим часом це офіційне протиріччя не заважає рядовим мусульманам в Саудівській Аравії регулярно вдаватися до послуг чаклунів і ворожок. Експерти відзначають, що в цій країні дуже поширені забобони і вони поєднуються з жорсткими релігійними умовами.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «У Саудівській Аравії телеведучого збираються стратити за чаклунство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути