пʼятниця, 05 червня 2009 11:02

ООН виступила з різким протестом проти вбивств відьом і чаклунок

ООН виступила з різким протестом проти вбивств відьом і чаклунок
Із різким протестом проти вбивств відьом і чаклунок виступив доповідач з трибуни ООН. Філіп Олстон, спеціальний доповідач щодо питання про позасудові страти, страти без належного судового розгляду чи довільні страти виступив на черговій сесії Ради ООН з прав людини.

У виступі спецдоповідача вказується, що в багатьох країнах світу зберігається віра у силу відьом. Існує безліч повідомлень про те, що жінок без всякого суду убивали просто за підозрою у чаклунстві.

У його доповіді Раді ООН з прав людини вказується, що є дані про численні підтверджені випадки вбивства "чаклунок" у Центральноафриканській Республіці, Папуа-Новій Гвінеї, Танзанії та інших країнах.

В одному із документів, на який посилається автор, вказується, що в Танзанії жертвами вбивств щорічно стають до тисячі "відьом".

"Це може здатися дуже езотеричною проблемою, - підкреслив Філіп Олстон, - але під час моєї роботи я виявив, що це поширене явище.

Олстон вважає, що цьому питанню не приділяється належної уваги. Він закликав Раду визнати існування цієї проблеми і вимагати від держав - членів ООН, щоб усі подібні злочини розглядалися як вбивства й розслідувалися належним чином.

Як повідомлялося, у травні минулого року п"ятнадцятьох жінок, яких обвинувачували у чаклунстві, було живцем спалено розлюченим натовпом на заході Кенії, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «ООН виступила з різким протестом проти вбивств відьом і чаклунок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути