четвер, 05 липня 2007 13:00

У Росії з"явиться новий суб"єкт Федерації - Забайкальський край

 Держдума у третьому читанні прийняла закон про утворення нового суб"єкта Федерації - Забайкальського краю, який буде створений у результаті об"єднання Читинської області і Агінського Бурятського автономного округу.

Відповідно до документа, з 1 березня 2008 року край вважатиметься утвореним, а область і автономний округ припинять своє існування - їх назви виключать з Конституції РФ.

За час перехідного періоду, який почнеться з дня набуття чинності закону і продовжиться до 1 січня 2010 року, повинні бути сформовані органи влади Забайкальського краю. Не пізніше, як за 35 днів до утворення суб"єкта президент РФ повинен внести пропозицію до парламентів Читинської області і Агінського Бурятського автономного округу по кандидатурі першого губернатора краю, а 12 жовтня 2008 року передбачається проведення виборів депутатів крайового законодавчого органу.

Нагадаємо, жителі області і округу висловилися за їх об"єднання на референдумі, що відбувся 11 березня 2007 року. Агінський Бурятський автономний округ збереже в Забайкальському краї особливий статус, який буде визначений крайовим статутом в рамках федерального законодавства, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Росії з"явиться новий суб"єкт Федерації - Забайкальський край». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути