пʼятниця, 17 грудня 2010 12:43

У Росії школяр поранив кавказця, вбили узбека і проломили череп в'єтнамцю

У Росії школяр поранив кавказця, вбили узбека і проломили череп в'єтнамцю

У Москві та області продовжує зростати кількість випадків нападу на міжнаціональному грунті.

На південно-заході столиці невідомими убитий громадянин Узбекистану, підозрюваного у злочині затримано. На південно-сході Москви побитий громадянин В'єтнаму. В "розборках" з націоналістичним підтекстом беруть участь навіть діти. У підмосковному Долгопрудному школяр штрикнув ножем товариша по навчанню з Кавказу.

Посольство Таджикистану в Росії у зв'язку із загостренням обстановки в п'ятницю закликало своїх громадян "максимально утриматися від пересувань по Москві". Експерти пов'язують зростання напруги з недавніми погромами на Манежній площі і численними сутичками між кавказцями і націоналістами 15 грудня.

Сьогодні ж з'явилися повідомлення, що в Москві пасажири позашляховика з дагестанськими номерами обстрілювали людей з травматичної зброї. Міліція поки не береться підтвердити цю інформацію, вказуючи, що офіційних заяв від потерпілих не надійшло.

У четвер близько 01:00 на Нахімовському проспекті з множинними різаними ранами спини, стегна, рук і в нетверезому вигляді був виявлений 22-річний громадянин Узбекистану. Чоловік був госпіталізований, однак о 07:00 у п'ятницю він помер.

Напередодні ввечері на Рязанському проспекті був затриманий 20-річний москвич, який підозрюється в тому, що разом з двома спільниками побив і поранив ножем узбека. За попередніми даними, цей злочин було скоєно на грунті міжнаціональної ворожнечі.

У п'ятницю також стало відомо, що на південному-сході столиці побитий громадянин В'єтнаму. У минулий четвер близько 03:30 у міліцію надійшло повідомлення про бійку на вулиці Верхні поля. Було встановлено, що кілька невідомих близько 01:00 побили 37-річного громадянина В'єтнаму, який був госпіталізований до лікарні з відкритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, переломом склепіння та основи черепа, численними саднами.

В даний час встановлюються всі обставини події. Про національну підгрунтя злочину поки не повідомляється.

У підмосковному Долгопрудному затриманий 14-річний підліток, який ударив ножем 9-класника, уродженця однієї з республік Північного Кавказу.

За даними джерела, інцидент стався у четвер вдень у гімназії № 13 міста Долгопрудний Московської області. Як було встановлено, між двома школярами спалахнула сварка. У результаті в ході бійки учень восьмого класу вдарив ножем у живіт 15-річного учня дев'ятого класу, кавказця за походженням.

В даний час підозрюваний  затриманий. Встановлено, що причиною сварки, яка призвела до ножового поранення, стали неприязні стосунки між хлопчиками.

За матеріалами Інтерфакс, РІА Новости

Зараз ви читаєте новину «У Росії школяр поранив кавказця, вбили узбека і проломили череп в'єтнамцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути