вівторок, 13 березня 2007 17:50

У Росії прогнозують підтоплення 55 центральних міст

Глава Федеральної служби з гідрометеорології і моніторингу навколишнього середовища (Росгідромет) Олександр Бедріцький повідомив, що у період весняної повені можливе підтоплення знижених прибережних частин понад 55 міст та інших населених пунктів Російської Федерації.

За його словами, серед цих міст - Великий Новгород, Уфа, Оренбург, Барнаул, Кемерово, Томськ та інші. Бедріцький відзначив, що найбільш високу повінь цього року очікують на річці Урал, де рівень води перевищить норму річного максимуму на 1,5-2 метри. Крім того, високими будуть рівні повені на Печорі та річках її басейну, а також у басейні річки Біла, де рівень води буде вищий від середньорічного на 1-1,5 метра.

Найбільш низька повінь очікується на Доні, де рівень води весною 2007 року буде нижче за норму на 2,5-4,5 метра, а також в басейні Верхнього Дніпра, Десни і верхів"ях Волги, де максимум повені буде на 1-1,5 метра нижче за норму.

У МНС Росії підготували комплексний план заходів щодо попередження і ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій у період весняної повені 2007 року, відповідно до якого оперативні групи міністерства з фахівцями інших відомств зараз здійснюють сумісні перевірки стану гідротехнічних споруд. Особливу тривогу у експертів МНС викликають водосховища і греблі, розташовані на території Південного федерального округу, з яких 6112 (40%) вимагають капітального ремонту, а 287 (2%) – негайної ліквідації, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Росії прогнозують підтоплення 55 центральних міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути