субота, 08 жовтня 2016 17:10

У Росії працює 40% українських заробітчан

У Росії працює 40% українських заробітчан
фото: vidomosti-ua.com

В Росії працює до 40% усіх трудових мігрантів з України. Росія разом із Польщею залишається країною, яку найчастіше відвідують співвітчизники.

Про це пише "Дзеркало тижня".

В останні два роки кількість українців, які їздять до РФ, скорочується. 2013-го Росію відвідали понад 6 млн, 2015-го — трохи більше 4 млн українців. За даними міграційної служби РФ, на території Росії перебуває 2,1 млн українців працездатного віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парасюк заробітчанам у Росії: їдьте і не вертайтеся

Останнє дослідження трудової міграції в Україні проводив 2012-го Інститут демографії та соціальних досліджень і Держстат. Мігрант, який шукає роботу в РФ, — це чоловік, переважно з сільської місцевості (понад 60%), зайнятий важкою фізичною працею, який часто працює нелегально (понад 20%) і виїжджає на заробітки на кілька місяців. Найчастіше це житель однієї із західних областей (понад 70%).

Утім, експерти банківського сектора зазначають: цього року лише 20–25% грошових переказів із РФ йдуть у західні області.

Після арешту в Москві журналіста агентства "Укрінформ" Романа Сущенка, якого спецслужби РФ звинуватили у "шпигунстві", в Україні заговорили про запровадження візового режиму з РФ. У парламенті триває дискусія про доцільність такого рішення. Один із аргументів, які наводять противники, — візи ускладнять життя українським заробітчанам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українським заробітчанам треба дати можливість голосувати по інтернету"

Міністр закордонних справ Павло Клімкін зазначив, що питання "вимагає серйозної політичної опрацювання та логістики". МЗС закликало наших громадян утримуватися від поїздок до Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Росії працює 40% українських заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути