Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2013 10:39

У Росії дозволять всиновлювати дітей судимим та інвалідам

У Росії дозволять всиновлювати дітей судимим та інвалідам
Фото: ria.ru

У російській Держдумі хочуть дозволити усиновлення дітей-сиріт громадянам, які мають судимість, інвалідам та особам, що мають проблеми зі здоров'ям. Як пишуть "Известия", депутати пропонують переглянути норми Сімейного кодексу, Закону про опіку та піклування, а також Кримінального кодексу РФ для розширення можливості усиновлення, незважаючи на хворобу або судимість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хоче спростити процедуру всиновлення дітей іноземцями

Згідно з чинним законодавством, усиновлювачами можуть стати будь-які повнолітні громадяни за винятком осіб, визнаних судом недієздатними або обмежено дієздатними, громадян, які мають чи мали судимість, відсторонених від обов'язків опікуна рішенням суду, хто не має потрібного рівня доходу, а також осіб, які мають проблеми зі здоров'ям. Зокрема, взяти на виховання дітей-сиріт не можуть інваліди I і II групи, а також особи з пороком серця або хворі на цукровий діабет, сюди ж відносяться онкологічні хворі, які пройшли лікування, але за законом зберегли свій статус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американка вбила прийомну дочку з Росії

"Ми обговорювали обмеження, які є на сьогодні. Зараз потрібно все зважити і розглянути, щоб зрозуміти, які зміни можна внести у вимоги до усиновителів ", - розповіла виданню заступник голови комітету з питань сім'ї, жінок і дітей, член Партії Єдина Росія Ольга Баталіна, яка входить до робочої групи, яка розробляє поправки. За її словами, робота поки проходить в режимі "домашнього завдання": експертів попросили проаналізувати, за якими статтями можна буде зробити поблажки, а які зміни не пройдуть.

Влада країни всерйоз взялися за законодавство щодо дітей-сиріт після прийняття у грудні 2012 року "закону Діми Яковлєва", який вводить повну заборону на усиновлення російських дітей американцями.

Зараз ви читаєте новину «У Росії дозволять всиновлювати дітей судимим та інвалідам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути