Ексклюзиви
пʼятниця, 18 серпня 2023 09:32

У Росії буде більше "двохсотих" генералів: експерт зробив прогноз

 

У Росії почастішали випадки загибелі та смертей генералів. Припускають, що це може бути пов'язано з наслідками "бунту" ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина.

Своїх генералів Росія втрачає не лише на фронті, а й на своїй території, розповів 24 Каналу політтехнолог Юрій Подорожній.

"Загибель офіцерів – наслідок вагнерівського театру під керівництвом Путіна. Вони виявляли таким способом опозицію в армії", – сказав Подорожній.

Нещодавно у Москві помер колишній заступник міністра оборони 57-річний Геннадій Жидко. Він нібито тривалий час хворів.

Експерт нагадав, що "заколот" Пригожина підтримали або принаймні не зупинили його чимало військових. Існує припущення, що це була погоджена з диктатором Володимиром Путіним спецоперація для виявлення нелояльних генералів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запорізькому напрямку ліквідували високопоставленого офіцера РФ

Після цього в РФ почались масові чистки в міноборони, розвідці та армії. Зокрема, ув'язнили колишнього командувача окупаційними військами в Україні Сергіяя Суровікіна.

"Але садити велику кількість генералів зараз буде не з руки – в армії почнуться хвилювання. Тому тих, кого треба, "прибирають" і робитимуть це надалі", – додав Подорожній.

Він також вважає, що російські генерали могли б багато чого розповісти на Гаазькому суді, а путінському режиму це не вигідно.

Відомо, що нещодавно у російській в'язниці раптово помер генерал-лейтенант Геннадій Лопирьов, який раніше керував Службою охорони на Кавказі і будівництвом "палацу Путіна".

У Краснодарі застрелили командира підводного човна Станіслава Ржицького. Саме з його човна росіяни атакували мирні міста України.

А в районі Бердянська ЗСУ ліквідували російського генерал-лейтенанта Олега Цокова. Разом з ним могли загинути ще чимало офіцерів і звичайних солдатів.

Російський генерал Сергій Суровікін, який після військового заколоту глави ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина в червні пропав з інформаційного порядку денного, дістав вказівку мовчати доти, доки про нього не забудуть.

Наразі заступник командувача об'єднаного угруповання військ Росії в Україні перебуває під домашнім арештом. Про це повідомило видання Politico посилаються на відомості з російського Telegram-каналу "ВЧК-ОГПУ", який вважають нібито близьким до російських сил безпеки.

Зараз ви читаєте новину «У Росії буде більше "двохсотих" генералів: експерт зробив прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути