пʼятниця, 25 березня 2022 21:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"У росіян немає навігації. Йдуть по цифрових картах" – чому ракети окупантів промахуються у 60% випадків

"У росіян немає навігації. Йдуть по цифрових картах" – чому ракети окупантів промахуються у 60% випадків
Якщо ракета влучила у житловий квартал, то точка прицілювання була десь серед будинків, говорить Олег Жданов. Фото: "Громадське радіо"

Російські окупаційні війська не мають систем навігації, які можуть точно спрямовувати їх високоточні ракети. Тому у більшості випадків росіяни не потрапляють у цілі. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Немає потрібних умов, в яких можна було б точно застосувати ракети. Справа в тому, що для високоточних ракет потрібне керування системами навігації. Щоб точно влучити у ціль. А російська система "Глонасс" в Україні не працює. Тому вони йдуть по цифрових картах, використовують американську систему навігації GPS. Тому такий низький рівень влучання. Плюс – сама електроніка, яку застосовують росіяни, має похибку під час визначення координат цілі або стабілізації ракети у повітрі", – говорить Жданов.

Але відхилення не настільки великі, щоб росіяни промахувалися по українських цивільних об'єктах, наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російська високоточна зброя неефективна, але і вона вже закінчується" – військовий експерт

"Це не про випадкові влучання. Ракета недалеко падає від точки, куди її скеровують. Якщо ракета влучила у житловий квартал, то точка прицілювання була десь серед будинків. Якщо школа чи торговельний центр, то вони цілили туди", – каже Жданов.

З початку війни Росія запустила по Україні приблизно 1200 ракет. Генштаб ЗСУ стверджує, що до України долетіли 39% з них.

Рівень невдалих запусків Росією по Україні високоточних ракет сягає 60%. Про це повідомляє видання Reuters з посиланням на трьох представників уряду США, дотичних до розвідки.

З початку повномасштабної війни в Україні окупанти знищили в Україні понад 3500 об'єктів цивільної інфраструктури. Серед знищених - не менш як 230 об'єктів транспортної інфраструктури, 165 об'єктів життєзабезпечення населення (електропідстанції, газопроводи), багато житлових будинків.

Зараз ви читаєте новину «"У росіян немає навігації. Йдуть по цифрових картах" – чому ракети окупантів промахуються у 60% випадків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути