Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2024 10:10

У Раді сказали, чи буде економічне бронювання від мобілізації

У Раді сказали, чи буде економічне бронювання від мобілізації
Наразі питання щодо економічного бронювання розглядається, втім напрацьованих алгоритмів поки що немає. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Питання щодо економічного бронювання в Україні ще розглядається.

Водночас напрацьованих алгоритмів поки що немає, розповів член комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Питання з точки зору багатьох представників виконавчої влади є актуальним, але якихось вже напрацьованих алгоритмів, які б нам дозволили сказати, що воно буде запроваджено, наразі немає. Це питання навряд чи безболісно пройде у парламенті через свою сенситивність, а також наслідки з точки зору соціальної справедливості та відповідності Конституції", - заявив він.

У зв'язку з цим, імовірно, економічне бронювання не запровадять у короткостроковій перспективі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 90% рятувальників та поліцейських матимуть бронь від мобілізації - Клименко

Запровадження економічного бронювання дозволило б стимулювати розвиток економіки й забезпечити надходження податків, за які, наприклад, закуповуватиметься зброя, виплачуватиметься заробітна плата й грошове забезпечення наших бійців.

"Наприклад, як я вже неодноразово говорив, на мою думку, це може не відповідати Конституції, тому що буде порушено принцип рівності. Наші колеги з комітету економічного розвитку вважають, що це потрібно, тому що економіка потребує підтримки. Це питання дуже складне, неоднозначне, але говорити про те, що вже є якісь ідеї, як його вирішити, на даний момент я не можу", - пояснив Веніславський.

Кабінет міністрів у п'ятницю, 7 червня, підтримав постанову про бронювання співробітників підприємств та компаній через застосунок держпослуг "Дія".

Процес буде швидким, прозорим і без людського фактору, а результат - за годину. Про це повідомив віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram. Орієнтовно послугу запустять на початку липня.

Зараз ви читаєте новину «У Раді сказали, чи буде економічне бронювання від мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути