вівторок, 25 червня 2019 14:46

У псевдомінерів забиратимуть майно

У псевдомінерів забиратимуть майно
Часто повідомлення про мінування надходять із Росії та непідконтрольних територій на Сході України. Фото: Информатор

Міністерство внутрішніх справ України пропонує посилити відповідальність за свідомо неправдиві повідомлення про мінування. Про це повідомляють у відомстві.

"Через масові повідомлення про мінування тих чи інших об'єктів у столиці й інших регіонах країни за останній час ми ініціюємо підготовку проєкту змін до наших внутрішніх правових актів, які уточнюють регламент реагування органів правопорядку на такі повідомлення", - каже директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

Він розповів, що у МВС також готують зміни до Кримінального кодексу для посилення відповідальності за такі повідомлення.

"У низці випадків запропонуємо збільшити термін кримінальної відповідальності та обмеження волі на строк більш як 6 років, а також передбачити додатково конфіскацію майна в таких випадках", - додав Шевченко.

МВС також пропонує першочергово перевіряти такі повідомлення на "фейк". Цим займатимуться оперативники Департаменту кіберполіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телефонного "мінера" спіймали, коли він ще не встиг покласти слухавку

У МВС пояснили, що до Нацполіції дедалі частіше надходять повідомлення про мінування, що не підтверджуються. А на час пошуків вибухівки блокується діяльність закладів. Через це громадяни зазнають незручностей, а підприємства - збитків.

У відомстві наголосили, що часто повідомлення про мінування надходять від ботів із Росії та непідконтрольних територій на Сході України.

З початку року розкрили 107 випадків надходження неправдивих повідомлень терористичного характеру та встановили 94 псевдомінерів. Таку статистику навели в Службі безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «У псевдомінерів забиратимуть майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути