вівторок, 20 листопада 2012 00:32

У ПР запевняють: в Україні проводиться мало трансплантацій не через закони

У ПР запевняють: в Україні проводиться мало трансплантацій не через закони
Фото: life.comments.ua

В Україні проводиться мало трансплантацій не через законодавство, бо воно відповідає світовим стандартам.

Про це заявила депутат від Партії регіонів, глава парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва в ефірі телеканалу ICTV.

Вона наголосила: "Українці живуть на 12-14 років менше, ніж в європейських розвинутих країнах. Ми втратили за роки незалежності 7 млн мешканців. Це співмірно з мешканцями в таких країн як Данія чи Норвегія. Говорячи про всю структуру захворюваності – це проблема серцево-судинних захворювань, туберкульозу. І, звичайно ж, ми не маємо забувати, що велика частина українців потребує трансплантації. І для багатьох, може для тисячі, а  може і  для 5 тисяч, це є шансом на продовження життя навіть впродовж 25 років".

Вона підкреслила, що у світовій практиці трансплантація застосовується дуже ефективно і Україні варто брати приклад і розвивати цей напрямок.

"Сьогодні сучасна медицина вже давно застосовує трансплантацію органів і дуже вдало ця трансплантація  є в  Америці. Проводиться трансплантація  і нирок, і печінки, і підшлункової залози, і серця, яке дозволяє продовжити життя на  кілька десятків років", - підкреслила політик.

Водночас, саме в Україні кількість операції з трансплантації найменше, наголосила вона, не зважаючи нате, що саме законодавство у цій галузі відповідає світовим стандартам.

"У нашій країні в 1999 році вперше було прийнято закон про трансплантацію. Це закон оновлювався двічі – у 2001 та 2008 роках. Це були  незначні поправки. Та на сьогоднішній день Україна має таку ж законодавчу базу, яку має і Америка, і Великобританія, і Австралія, і Німеччина. Водночас, у нас сьогодні найменша кількість людей, які можуть отримати трансплантацію", - підкреслила вона.

Нардеп переконаний, що щоб розвивати це та збільшувати кількість трансплантацій, необхідно проводити певні просвітницькі роботи як з медиками, так і з пацієнтами та їх родичами.

Зараз ви читаєте новину «У ПР запевняють: в Україні проводиться мало трансплантацій не через закони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути