Ексклюзиви
вівторок, 18 лютого 2020 12:32

У Порошенка вимагають викликати терміново до ВРУ міністра оборони і начальника ГШ

У Порошенка вимагають викликати терміново до ВРУ міністра оборони і начальника ГШ
Фракція "Європейська солідарність": "Наступ російської армії в районі розведення сил поблизу Золотого – це наслідок політики загравання з Кремлем, "миру", який Зеленський побачив у в очах Путіна". Фото: Штаб ООС

З 5 ранку 18 лютого 2020 року тривали важкі бої в районі Золотого, де було відведено українські війська. Саме там президент Володимир Зеленський розповідав що особисто гарантує безпеку мирному населенню.

Фракція "Європейська Солідарність" вимагає терміново викликати до Верховної Ради міністра оборони і начальника Генерального штабу, щоб вони прозвітували країні про ситуацію на фронті.

"Вимагаємо повної інформації, хто і як моніторив безпекову ситуацію поблизу місць розведення військ, і як була допущена подібна ситуація, коли війська супротивника впритул наблизилися до наших військових, грубо порушуючи режим тиші", - йдеться у заяві політсили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО збирається на термінове засідання

У "ЄС" додали, що це дуже символічно, коли наступ російської армії розпочався після заяв Зеленського про можливість спільного патрулювання державного кордону України українськими військовими з росіянами і бойовиками з ОРДЛО. Президент Зеленський казав, що під час спілкування з Путіним побачив у його очах бажання миру.

"Європейська Солідарність" вважає, що справжній мир може бути досягнутий лише через зміцнення української армії, посилення міжнародних санкцій проти РФ і впевнений курс України на інтеграцію до НАТО.

"Вимагаємо від влади чітких дій для захисту суверенітету країни. Влада зобов'язана негайно скликати позачергове засідання Радбезу ООН, негайно звернутися до країн-гарантів Нормандського формату – Франції і Німеччини, також до гарантів Будапештського меморандуму – США і Британії задля жорсткого тиску на РФ і посилення санкцій за зрив мирного процесу і загрозу безпеці мирних громадян України, вбивство наших військових", - резюмували в "ЄС".

18 лютого, о 5-й ранку, бойовики російської армії атакували українські опорні пункти в районі міста Золоте в Луганській області. Внаслідок ворожих обстрілів українські захисники зазнали втрат, повідомили у штабі Операції об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка вимагають викликати терміново до ВРУ міністра оборони і начальника ГШ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути