неділя, 31 січня 2021 12:15

У понеділок планету накриє магнітна буря: як вберегтися

У понеділок планету накриє магнітна буря: як вберегтися
Магнітна буря накриє планету 1 лютого. Фото: pixabay.com

У понеділок, 1 лютого, світ накриє геомагнітна буря. Її спровокує посилення сонячного вітру, що виникає з виступу південної полярної корональної діри.

Вона буде незначною, але може спричинити погіршення самопочуття, попереджає Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США.

За словами фахівців, магнітна буря матиме рівень G1. Це найменша із 5 рівнів. Буря класу G1 здатна спровокувати незначні збої у роботі енергосистем, вплинути на шляхи міграцій птахів і тварин. Тоді як сильніші геомагнітні коливання призводять до порушень зв'язку і перебоїв у роботі навігаційних систем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медичний гороскоп на 2021 рік: яким органам слід приділити більше уваги

Незалежно від сили бурі, людей можуть відчувати аритмію серця, шум у вухах, стрибки тиску, головний біль, перевтому і безсоння. Крім цього, можлива психічна неврівноваженість, агресія.

Найбільше це відчують люди із метеозалежністю, літнього віку й ті, хто має проблеми із серцем, судинами, інші хронічні хвороби. Таким медики радять тримати поряд ліки, більше вживати води, трав'яні чаї, уникати надмірних фізичних навантажень.

Чотири магнітні бурі очікують у лютому цього року. Деякі з них будуть досить сильними. Найбільш потужу чекають 15 лютого. Триватиме вона недовго, але багато хто може відчути слабкість і погіршення самопочуття.

Зараз ви читаєте новину «У понеділок планету накриє магнітна буря: як вберегтися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути