вівторок, 13 березня 2012 11:51

У Петербурзі зносять історичну лазню, в якій мився Ленін

У Петербурзі зносять історичну лазню, в якій мився Ленін

Удільні лазні, споруджені у першій половині XIX століття, зносять в Петербурзі.

"Удільні лазні зносять без будь-яких обговорень, незважаючи на заборону колишньої адміністрації міста", - повідомив "Інтерфаксу" у вівторок керівник громадської організації "Комуністи Петербурга і Ленінградської області" Сергій Малинкович.

За його словами, лазні є історичним пам'ятником: в них перед від'їздом до Фінляндії мився Володимир Ленін.

"Ми маємо намір просити парламентських комуністів направити запит губернатору, щоб з'ясувати, як було прийнято це рішення, і хто за цим стоїть", - зазначив Малинкович.

"Доведеться в майбутньому встановити табличку про те, що тут знаходилися унікальні лазні, де мився Ленін", - зазначив він.

На думку Сергія Малинковича, головною причиною знесення будівлі є комерційна зацікавленість. Влітку 2010 року губернатора Петербурга Валентина Матвієнко обіцяла, що після реконструкції будівля збереже своє призначення.

"Що стосується Удільних лазень. При всій повазі до того, що там мився Володимир Ілліч Ленін, це лазні усе ж таки 1834 року. І закрилися вони не через продаж, а через те, що просто знаходилися в аварійному стані. Але, безумовно , долі цієї лазні нічого не загрожує. Після реконструкції вона так і залишиться лазнею, тільки вже в хорошому цивілізованому вигляді ", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «У Петербурзі зносять історичну лазню, в якій мився Ленін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути