Ексклюзиви
понеділок, 03 жовтня 2022 17:41

Спецтема: Війна Росії проти України

У парламенті запропонували надати військовим право виїжджати за кордон

У парламенті запропонували надати військовим право виїжджати за кордон
Військовим в Україні можуть надати право виїзду за кордон. Фото: Генштаб ЗСУ

Народні депутати запропонували дозволити виїзд з України військовослужбовцям, щоб вони мали змогу побачитися з рідними під час відпустки.

Також у парламенті вважають за потрібне зарахувати час служби в армії до вислуги років і стажу роботи для призначення пенсій на пільгових умовах – з розрахунку один місяць служби за три місяці роботи. Відповідний законопроєкт зареєстрований на сайті парламенту.

"Чи не єдина категорія громадян, яка найбільше заслуговує на право виїзду за кордон, – військовослужбовці. Багато хто з них добровільно пішов у ЗСУ, місяцями перебував "на нулі" й під час відпустки їм потрібна можливість зустрітися з родинами, які перебувають за кордоном. Такі поїздки стануть для них своєрідною психологічною реабілітацією і потужним стимулом для боротьби у війні за незалежність", – пояснив один з авторів законопроєкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зарахувати військову службу до пенсійного стажу: роз'яснення експертів

Нардеп зазначив, що це єдина категорія, яка не потребує принизливих "грошових застав" чи інших форм гарантування повернення в Україну.

Обчислення тривалості відпустки такого типу має відбуватися без урахування часу, необхідного для проїзду до місця відпустки й назад, але не більш як чотири доби в один бік. Також передбачено, що надання військовослужбовцям відпусток здійснюється за умови одночасної відсутності не більш ніж 5% загальної чисельності підрозділу.

У Верховній Раді зареєстрували проєкт змін до закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їхніх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час воєнного стану.

Запропонували надати можливість відпусток військовим зі збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів. Це без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця відпустки й назад, але не більш ніж дві доби в один кінець, ідеться у проєкті закону.

Зараз ви читаєте новину «У парламенті запропонували надати військовим право виїжджати за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути