Ексклюзиви
четвер, 15 квітня 2010 20:41

У Пакистані назвали організаторів убивства Бенезір Бхутто

У Пакистані назвали організаторів убивства Бенезір Бхутто

Правоохоронні органи пакистанської провінції Пенджаб сьогодні повідомили, хто в грудні 2007 року організував убивство колишнього прем"єр-міністра країни Беназір Бхутто і хто в ньому брав участь.

"Незрівнянна", як перекладається з урду ім"я цієї найвідомішої жінки Пакистану, загинула в результаті теракту під час передвиборчого мітингу на площі Лікят Багх у місті Равалпінді. Раніше було відомо, що замах на голову Пакистанської народної партії влаштував терорист-смертник Саєд на прізвисько Білал. Від вибуху його самого розірвало на шматки.

Поліція Пенджабу заявила, що встановила головного організатора замаху на неї, а решта учасників змови проти екс-прем"єр-міністра заарештовані. Їх передали спеціальному суду, який розглядає звинувачення в тероризмі.

Наказ про ліквідацію Бхутто віддав один з польових командирів терористичного угруповання "Техрік-е-талібан Пакистан" Байтулла Мехсуд. Не так давно він сам був убитий на північному заході країни в результаті точкового ракетного удару безпілотних літальних апаратів ВПС США. Цього терориста вже не вдасться притягнути до відповідальності за загибель Бхутто, але живі 12 інших прибічників Мехсуда, які причетні до замаху на неї.

Всі вони вчилися в медресе (релігійному училищі) в містечку Аккора Кхатак поблизу Пешавара, де готувалися не до богословської діяльності, а до терористичної. Спільними зусиллями пакистанських спецслужб вони були встановлені і викриті в цьому гучному злочині, що мав великий міжнародний резонанс. Уся дванадцятка злочинців постала перед судом, засідання якого триває.

Поліція Пенджабу вирішила повідомити про це саме сьогодні, коли очікується оприлюднення офіційної доповіді ООН про загибель Беназір Бхутто.

ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані назвали організаторів убивства Бенезір Бхутто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути