четвер, 05 лютого 2009 09:54

ООН займеться розслідуванням вбивства Беназір Бхутто

ООН займеться розслідуванням вбивства Беназір Бхутто
Організація об"єднаних націй (ООН) планує створити спеціальну незалежну комісію, яка займеться розслідуванням вбивства колишнього прем"єра Пакистану Беназір Бхутто. Про це заявив генеральний секретар організації Пан Гі Мун в ході свого першого офіційного візиту до Пакистану.

Рішення було прийняте після "обширних консультацій" з пакистанським урядом і членами Ради Безпеки ООН, сказала представниця організації Марія Окабе. Про намір ООН створити таку комісію заявлялося ще в грудні минулого року під час перших роковин смерті Бхутто.

"Цей злочин глибоко вразив весь світ. У зв"язку з цим я оголошую про формування незалежної міжнародної комісії, яку очолить один з видатних представників громадськості", - заявив Пан Гі Мун. При цьому, відзначає агентство, генсек ООН утримався від згадки конкретного імені цієї людини.

Спостерігачі відзначають, що саме проблеми, пов"язані з розслідуванням вбивства Бхутто, стануть однією з основних тем, які обговорюватимуться в ході візиту генсека до Ісламабаду. Як стало відомо, Пакистан виділить на роботу комісії з державного бюджету 5 мільйонів доларів і подаватиме всебічну підтримку її роботі.

Минулого року Бхутто посмертно була присуджена премія ООН в області прав людини.

54-річна екс-прем"єр Пакистану Беназір Бхутто була убита смертником, який підірвав себе під час її виступу на мітингу в пакистанському місті Равалпінді 27 грудня 2007 року.

До цих пір не ясно, хто виступив замовником і виконавцями цього одного з найгучніших терактів в історії Пакистану.

Беназір Бхутто очолювала опозиційну Пакистанську народну партію і претендувала на пост глави держави.

У грудні минулого року, опитування громадської думки, що проводилося інститутом Gallup показало, що майже половина пакистанців вважає, що уряд президента Первеза Мушаррафа мав відношення до вбивства лідера опозиції, повідомляє

ІТАР-ТАРС

.

Зараз ви читаєте новину «ООН займеться розслідуванням вбивства Беназір Бхутто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути