вівторок, 06 грудня 2011 14:57

У новому телефоні поглядом можна буде набирати цифри і гортати сторінки

У новому телефоні поглядом можна буде набирати цифри і гортати сторінки

Данська компанія Senseye навчила мобільні пристрої відстежувати погляд людини, що в майбутньому дозволить оснастити гаджети інтерфейсом управління нового типу.

Перші телефони з підтримкою нової технології компанія обіцяє випустити в червні 2013 року. Розробник, наскільки відомо, не заперечує проти підтримки інтерфейсу сторонніми додатками. Виробники мобільних пристроїв в обмін на платну ліцензію отримають право вбудовувати інтерфейс у будь-які операційні системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До сповіді готуватимуть по телефону

Як доказ, Senseye підготувала відеоролик, що демонструє Android-комунікатор, укладений в спеціальний корпус. Корпус оснащений фронтальною камерою та інфрачервоним датчиком. Їх досить для точного відстеження місця, куди падає погляд. Коли користувач не дивиться на екран, той гасне; за допомогою погляду можна гортати сторінки тексту, вводити пароль і навіть пограти в просту "стрілялку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японці створили найменший у світі мобільний телефон

Надалі, вважають данські винахідники, технології розпізнавання погляду будуть працювати без будь-яких додаткових аксесуарів, ставши стандартним обладнанням мобільних пристроїв.

Технологія Senseye базується на пакеті програмного забезпечення з відкритим вихідним кодом ITU Gaze Tracker, розробленим для людей, які не мають можливості користуватись традиційним інтерфейсом вводу-виводу.


Зараз ви читаєте новину «У новому телефоні поглядом можна буде набирати цифри і гортати сторінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути