четвер, 17 січня 2008 08:37

У Німеччині за контрабанду ядерних матеріалів до Ірану заарештували бізнесмена

У ФРН заарештований 52-річний бізнесмен, що має подвійне німецько-іранське громадянство. Його підозрюють в організації контрабандних постачань ядерних матеріалів до Ірану, передає агентство AFP.

За словами генерального прокурора Моніки Хармс, він намагався відправити партію товару до однієї компанії, яка має безпосереднє відношення до роботи над іранською ядерною програмою.

У берлінському будинку і офісі бізнесмена були проведені обшуки. Підприємцеві загрожує звинувачення в контрабанді й співпраці з компанією, офіційно занесеною до "чорного списка".

Нагадаємо, в липні 2007 року власті Німеччини вже вислали аташе іранського консульства Мохрарамалая Д. за спробу доступу до устаткування, яке може бути використане для збагачення урану.

Німеччина разом з іншими західними країнами виступає за накладення ще суворіших санкцій на Іран, який підозрюють в намірі створити атомну зброю. Зі свого боку офіційний Тегеран заявляє, що розвиває атомну енергетику винятково в мирних цілях.

13 січня глава Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Мухаммед ель-Барадей оголосив, що МАГАТЕ та Іран розробили план співпраці, а прес-секретар міністерства закордонних справ Ірану Мохаммад Хосейні заявив, що до березня його країна відповість на запитання, які досі залишаються у МАГАТЕ, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У Німеччині за контрабанду ядерних матеріалів до Ірану заарештували бізнесмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути