пʼятниця, 07 вересня 2007 08:08

У Нікарагуа і Гондурасі від урагану "Фелікс" загинули щонайменше 100 людей

Кількість жертв урагану "Фелікс", за даними на четвер, збільшилося до 99 чоловік. Про це оголосили власті Нікарагуа і Гондурасу, підводячи підсумки другого дня пошуково-рятувальної операції в районах, що найбільш постраждали від стихійного лиха. Пошуково-рятувальну операцію в районах, що постраждали від урагану, буде продовжено. У списку зниклих без вісті числяться ще кілька десятків осіб.

У числі загиблих декілька десятків індіанців міскіто, розселених на території між Нікарагуа і Гондурасом. Напередодні урагану власті намагалися евакуювати представників цієї корінної народності Америки, але через те, що їх поселення знаходяться в труднодоступних районах, вивезти в безпечне місце всіх індіанців не вдалося.

Ураган "Фелікс" дістався нікарагуанського узбережжя у вівторок. Його силу на цей момент метеорологи оцінювали в п"ять балів за шкалою Саффіра - Сімпсона, що застосовується для визначення потенційного збитку від ураганів.

Через загрозу стихійного лиха з населених пунктів на узбережжі Карібського моря були евакуйовані десятки тисяч чоловік. Власті Нікарагуа оголосили надзвичайне становище на території від Пуерто Кабезаса до межі з Гондурасом, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Нікарагуа і Гондурасі від урагану "Фелікс" загинули щонайменше 100 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути