середа, 09 січня 2008 11:38

У Неаполі сміття прибирають війська та посилені загони поліції (ФОТО)

Прем"єр-міністр Італії Романо Проді підписав указ про призначення колишнього шефа італійської поліції спеціальним комісаром з прибирання сміття в Неаполі. У місто введені війська та посилені загони поліції, які займуться прибиранням і вивозом двотижневого сміття. Італійські ЗМІ повідомляють про сутички з місцевими жителями, які виступили проти вивозу сміття на старе звалище. 

У зв"язку з кризою та переповненням усіх сміттєвих майданчиків навколо Неаполя влада вирішила вивозити сміття на старе закрите звалище. Проте жителі близького передмістя Неаполя Піанура перекрили під"їзди до звалища. Одна з груп мешканцыв передмістя Неаполя розвертала потяги зі сміттям біля станції, інша перевертала вантажівки, кидала каміння та підпалювала автобуси, передають "Вести". Поліція застосувала водомети.

Криза спалахнула після оголошення компаніями з переробки та зберігання сміття страйку. Акція протесту почалася після того, як влада взяла на себе контроль за "сміттєвим бізнесом" в країні. У Неаполі у зв"язку зі страйком сміття не вивозиться вже два тижні. У місті закриті школи, не працюють багато громадських закладів.

Італійські експерти вважають, що головною винуватицею "сміттєвої кризи", що вибухнула, є мафія, яка традиційно заробляла на дешевих звалищах. Місцева влада повідомляє, що мафія зробила все можливе для саботажу будівництва нових сміттєвих майданчиків і модернізації галузі.

На даний момент з Неаполя сміття нема куди вивозити, оскільки всі звалища переповнені. Мер Неаполя Роза Руссо заявила, що попереджала про можливість кризи ще минулого року. "На зустрічі в січні минулого року прем"єр-міністр був поінформований про можливість виникнення такої ситуації. Дивно, що жодної реакції на це не надійшло", – заявила Роза Руссо, повідомляє Telegraf.by.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «У Неаполі сміття прибирають війська та посилені загони поліції (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути