вівторок, 19 червня 2007 16:47

У Москві викрита банда телефонних шахраїв

Співробітники Управління "К" МВС Росії затримали банду шахраїв, що вимагали у громадян крупні суми за допомогою мобільних телефонів. Вони пропонували позбавити родичів москвичів від кримінального переслідування за нібито здійснені злочини.

Один з учасників злочинної групи дзвонив на міські номери жителів Москви, найчастіше видаючи себе за сина і повідомляв про здійснений ним злочин. Далі в розмову вступав його спільник, який представлявся співробітником міліції, і пояснював, що родич був затриманий за ст. 228 Кримінального кодексу РФ (Незаконні придбання, зберігання, перевезення, виготовлення, переробка наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) і для того, щоб не порушувати кримінальну справу необхідна сума близько 150 тисяч рублів. У разі згоди - гроші потрібно загорнути в газету і віддати людині, яка під"їде до вказаної адреси. Для конспірації зловмисники з"ясовували, як виглядає "жертва", але не повідомляли своїх прикмет, також вони використовували автотранспорт без державних реєстраційних знаків.

Слідчі встановили, що група складається з 6 людей, раніше судимих. Причому двоє з них безпосередньо здійснювали дзвінки, а інші учасники групи зустрічалися з потенційною "жертвою" для отримання грошей.

У момент розподілу грошових коштів, отриманих шахрайським шляхом, учасники організованої злочинної групи були затримані. В ході особистого огляду у них вилучено 6 мобільних телефонів, з яких підозрювані дзвонили потерпілим, 3 тисячі доларів США і 17 тисяч рублів.

Встановлено, що шахраї діяли близько року. В даний час зафіксовано понад 30 випадків шахрайства, збиток від дій правопорушників склав більше 10 млн. рублів, йдеться в повідомленні прес-служби МВС, пише "Погляд".

Зараз ви читаєте новину «У Москві викрита банда телефонних шахраїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути