пʼятниця, 13 серпня 2010 11:15

У московських лікарнях "більше немає місць, навіть в морзі" - іноземні ЗМІ

У московських лікарнях "більше немає місць, навіть в морзі" - іноземні ЗМІ

Захисні маски не діють, люди відчувають себе погано, тому що московським повітрям не можна дихати, засвідчив Нікола Ломбардоцці в газеті La Repubblica.

У першій Градській лікарні кондиціонери тільки в кабінетах адміністрації, в операційних - 32 градуси і все той же запах горілого дерева, що переповнює вулиці міста.

Згідно з розпорядженням, хворим не можна мати вентилятори. За офіційними даними, число смертей "відповідає сезонної нормі", але в це ніхто не вірить, пише журналіст.

За словами молодого лікаря Олексія, за 8-ме серпня його реанімаційний автомобіль відвіз в морг 8 тіл, дев'ятого - 7, а за ранок десятого вже 4.

Мова йде майже у всіх випадках про старих людей, убитих нестерпною спекою, запахом жовтого диму, який проникає в будинки разом з мільярдами токсичних часток, написав автор статті. Тільки до одної міськлікарні за 2 години доставили 50 покійників. Морги переповнені, співробітники не знають, куди класти трупи, зазначив лікар.

Лікар діагностичного відділення цієї ж лікарні повідомив, що він усі вечори проводить, заповнюючи висновки про смерті.

Найчастіше причина смерті - запалення легенів і перегрів, який призводить до ускладнення вже наявних захворювань, або порушення роботи серця. "Отруєння? У нас немає коштів, щоб встановити цей діагноз", - сказав лікар.

Нагадаємо, раніше іноземні ЗМІ виступили з негативними оцінками дій російської влади під час гасіння пожеж. Також значно впали рейтинги довіри російських громадян до Путіна і Медведєва.

ІnoРressa

Зараз ви читаєте новину «У московських лікарнях "більше немає місць, навіть в морзі" - іноземні ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути