вівторок, 10 серпня 2010 10:55

Рейтинги Медведєва і Путіна рекордно впали навіть без урахування пожеж

Рейтинги Медведєва і Путіна рекордно впали навіть без урахування пожеж

Рейтинги довіри до Володимира Путіна і Дмитра Медведєва опустилися до мінімальних за останні кілька років. І це при тому, що опитування ще навряд чи враховують роздратування людей діями влади з гасіння пожеж. Про це сьогодні пише російська газета "Ведомости".

Видання відзначає, що фонд "Громадська думка" (ФГД), ВЦИОМ і "Левада-центр" зафіксували зниження рейтингів довіри до Президента РФ Дмитра Медведєва і прем'єр-міністра Володимира Путіна з початку року. За даними ФОМ, у порівнянні із січнем, коли Медведєву довіряли 62% громадян, до 1 серпня їх залишилося тільки 52%. Так низько підтримка президента опускалася тільки на початку кризи в 2008 році.

Рейтинг прем'єра теж представляє мінімальний показник за останні роки. Йому довіряють 61% опитаних, стільки ж, скільки в червні. Останній раз так низько підтримка Путіна опускалася в 2006 р. У січні прем'єру довіряли 69% опитаних.

ВЦВГД свідчить про ту ж тенденції: рейтинг довіри до Медведєва впав з 44 до 39%, а до Путіна - з 53 до 47%.

За даними "Левада-центру", число довіряють президентові знизилося тільки з 39 до 38%, а довіряють прем'єру - з 48 до 44%.

Рейтинг "Єдиної Росії" опустився разом із президентським і прем'єрським. З цього приводу в партії почали турбуватися ще наприкінці зими.

Рейтинги прем'єра і президента за півтора року можуть опуститися до 40%, незважаючи на лояльне телебачення, зауважив провідний науковий співробітник Інституту соціології РАН Леонтій Бизов. У суспільстві є моральна втома від Путіна, зріє протестний потенціал. І це при тому, що на рейтингах ще не позначився ефект від пожеж, проте він сильно ударить по них.

Радник першого заступника керівника адміністрації президента Гліб Павловський також визнає, що в серпні рівень підтримки влади безсумнівно, знизиться. За його словами, пожежі застали керівництво країни зненацька, вертикаль влади виявилася непридатною саме в тій ситуації, яку вважала для себе емблемной.

Нагадаємо, про недавній випадок, коли Путін відгукнувся на скандальну заяву блогера "Живого Журналу" і погодився виконати його умови.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинги Медведєва і Путіна рекордно впали навіть без урахування пожеж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути