середа, 20 квітня 2022 09:55

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони розповіли про початкові плани Росії у війні проти України

У Міноборони розповіли про початкові плани Росії у війні проти України
Численні втрати, прорахунки та шалений опір українців врешті змусили російське керівництво внести корективи у план дій. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

У Міністерстві оборони України вважають неправдивими тези Кремля про наявність у так званій "спеціальній військовій операції" декількох етапів.

Насправді етап був лише один, заявив речник Міноборони, полковник Олександр Мотузяник, передає "РБК-Україна".

"Це блискавичний наступ, захоплення великих українських міст включно зі столицею, повалення українського та встановлення підконтрольного Російській Федерації уряду та, врешті, повернення України до сфери контролю Росії. Тобто знищення української державності як такої. Це, власне, і була головна мета агресора. І зробити це росіяни планували в один етап", - сказав він.

Мотузяник зазначив, що численні втрати, прорахунки в плануванні бойових дій та шалений опір українців врешті змусили російське керівництво "внести суттєві корективи" у план.

"Тепер вони говорять про наявність так званого плану "Б", який начебто включав лише встановлення повного контролю над територіями Донецької і Луганської областей. Саме це вони зараз і намагаються зробити", - пояснив Мотузяник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони розповіли про плани РФ у війні до 9 травня

Тепер російські війська хочуть оточити українських захисників у зоні ООС.

"Це така тактика російської армії - повне або часткове оточення підрозділів на основних напрямках, сковування сил, перекриття можливих шляхів логістичного забезпечення і подальший розгром. Вони полюбляють звітувати про утворення так званих "котлів". Наше завдання - цього не допустити", - резюмував речник Міноборони.

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін вважає, що президент Росії Володимир Путін "ймовірно, відмовився" від спроби захопити Київ, оскільки РФ перефокусувала свою увагу на схід і південь України.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони розповіли про початкові плани Росії у війні проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути