Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2011 12:44

У міліції чекають на повторні вибухи у Макіївці (ВІДЕО)

У правоохоронних органах не виключають повторного вибуху в Макіївці Донецької області.

Про це Gazeta.ua повідомило поінформоване джерело в міліції.

"Схоже на теракт. Ми не виключаємо повторного вибуху", - сказав наш співбесідник.

Перший пристрій був закладений усередині приміщення "Макіїввугілля". Раніше повідомлялося, що був пошкоджений газопровід, але в міліції говорять, що пошкодження газової труби не відбулося. В той же час в управлінні дерггірпромнагляду в Донецькій області уточнили, що біля будівлі ДП "Макіїввугілля" пошкоджений газопровід, через що одна котельна залишилася без газу.

На місці подій працюють оперативно-слідчі групи у складі МВС та СБУ.

Нардеп від БЮТ-Батьківщина Михайло Волинець назвав декілька можливих причин вибухів.

"Макіїввугілля" - це центральне підприємство в місті, підприємство, яке годує макіївчан. Тому "підривники" могли вибрати його як об'єкт залякування з різними цілями. Але це так само може бути наїзд на "Макіїввугілля", із спробою залякати Станіслава Толчина, генерального директора "Макіїввугілля", - сказав він.

За словами голови Незалежної профспілки гірників України, рейдерські наміри оволодіти шахтами "Макіїввугілля" тривають не перший рік.

"Ці шахти видобувають краще в Україні коксове вугілля марки Д і Ж. Великий інтерес до цих шахт має Василь Джарти і його команда, хоча поки, повторюю, ці шахти державні. Багато хто хотів би їх контролювати, а для цього зняти Толчина. Свого директора на його місце намагалися призначити не раз, і не далі як вчора була остання спроба. Толчин сильно підняв планку цього об'єднання. Не дивлячись на те, що бюджет виділяє їм грошей все менше і менше, людям вчасно платять зарплату і платять більше, ніж іншим шахтарям", - відзначив заступник голови Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики і ядерної безпеки.

Як повідомлялося, в Макіївці в четвер вранці сталося три вибухи. Пізніше біля будівлі міськвиконкому, розташованої за 50 м від будівлі "Макіїввугілля", знайшли конверт з погрозами нових вибухів.

Зараз ви читаєте новину «У міліції чекають на повторні вибухи у Макіївці (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути