Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2012 10:12

У Львові втретє розпочинається Свято сиру і вина

У Львові втретє розпочинається Свято сиру і вина
Фото: mylviv.com

У Львові стартує головне гастрономічне дійство осені - ІІІ Свято сиру і вина. Упродовж трьох днів львів'яни і гості міста матимуть змогу відвідати величезний Ярмарок, де буде представлено найкращі сири та найвишуканіші вина з різних країн світу. Про це повідомляє прес-центр Львівської міської ради.

"Розпочнеться святкування з урочистого відкриття Великої давильні винограду. Близько тонни винограду давитимуть ногами - це ідеальний прес, оскільки він дозволить видавити колір зі шкірки винограду, але не розчавлюючи кісточки, які надають вину мутності та гіркоти. Таким чином, на "Святі сиру і вина" започаткують традицію виробництва фестивального вина, яке відстоюватиметься протягом року. Фестивальним вином 2012 року можна буде насолодитися на наступному ІV міському Святі сиру і вина", - розповідають організатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдорожче вино має солодкуватий присмак

За їх словами, перші 20 покупців фестивальних келихів отримають ексклюзивну можливість взяти участь у роботі Давильні винограду. Новинками цьогорічного святкування стануть відкриття на площі Ринок імпровізованого "СироВинного ресторану" та "Львівської винної пошти". Скориставшись послугами поштарів унікальної пошти, усі охочі зможуть відправити ексклюзивні винні Art-листівки "Зі Львова з любов'ю" від художників Іванки та Олександра Войтовичів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів запрошує на свято сиру і вина

Окрім листівок, художник створив винну картину "Алегорія смаку", яка стала афішею ІІІ Свята сиру і вина та зображенням колекційної марки свята. Родзинкою свята стане виготовлення давньої символіки та іграшки - сирних коників. Народні умільці поділяться давньою рецептурою та проведуть майстер-класи зі справжнього мистецтва виготовлення цього улюбленого дітьми сирного гостинця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смажений чеський сир поливають медом

Цими ж вихідними на площі Ринок відбудуться винні дегустації, де справжні поціновувачі зможуть скуштувати понад 40 видів вин виноградних господарств України. Щоб взяти участь у дегустації, необхідно зареєструватися на сайті свята www.cheeseandwine.lviv.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Львові втретє розпочинається Свято сиру і вина ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути