субота, 18 червня 2011 13:34

У Львові показали моду бомжів
20

Фото: Фото: Павло Паламарчук

У п'ятницю, 17 червня, в Саду Бернарденгарден на вул. Валовій пройшла акція "Вулична мода". Її гаслом було "Нові старі речі". Організатори мали на меті показати як навіть із вже ношених і комусь непотрібних речей можна створити модну колекцію.

"Збирати речі для цієї акції ми почали десь близько пів року тому. Придумали концептуальні покази які мають бути і вже під них відкладали речі. Жодних дизайнерів чи модельєрів не запрошували. Керувалися суто власним смаком. Такою акцією ми дали нове життя вже старим і непотрібним речами. Крім того, хочемо показати наскільки ми цінуємо допомогу тих людей, які допомагають нам", - розповіла організатор акції і працівник ЛМГО спільноти взаємодопомоги "Оселя" Мар'яна Соха.

Уся акція складалася із десяти показів. В ролі моделей на подіум виходили бездомні, волонтери з України та закордону а також друзі "Оселі". Вони продемонстрували одяг у стилі 80-х, з східними мотивами, неформальний, весільний. Також відбувся показ із тарілками, які розмальовують безпритульні в "Оселі".

"Дуже добре, що є ще такі ініціативні люди, які допомагають бездомним. Зараз світ став дуже жорстокий. Але ніколи не потрібно забувати про тих, кому гірше за тебе. Сьогоднішні покази мене дуже розчулили. Після них вирішила теж стати волонтеркою і допомагати людям", - розповіла студентка Ірина Кісь.

Після показів кожен міг придбати одяг, який йому сподобався. Ціна комплекту була 100 гривень.

Зараз ви читаєте новину «У Львові показали моду бомжів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути