субота, 27 серпня 2011 13:45

У Львові перевірять дипломи чиновників після скандалу з головним освітянином

У Львові перевірять дипломи чиновників після скандалу з головним освітянином

У Львові перевірятимуть, чи справді мають вищу освіту чиновники міської ради. За їхні дипломи візьмуться з наступного тижня. Таке рішення у міській раді прийняли після того, як у п'ятницю стало відомо, що начальник міськуправління освіти 40-річний Володимир Огура має фальшивий диплом Львівського національного університету ім. Івана Франка, виданий 1998 року за спеціальністю "Фінанси та кредит".

Володимир Огура - відомий у Львові бізнесмен, власник приватних шкіл "Ерудит". Це найдорожчі школи у місті. Навчання у початкових класах тут коштує 1800 грн на місяць. Тут навчаються діти мера Львова Андрія Садового.

Огуру призначили на посаду начальника міського управління освіти у квітні. Він одразу узявся впроваджувати непопулярні реформи.

Цього тижня відділ кадрів міської ради дав запит в ЛНУ імені І. Франка, чи справді Володимир Огура навчався в університеті. У четвер університет дав офіційну відповідь, що він ніколи не вчився в університеті і диплом такої серії і такого номера тут ніколи не видавався.

"Зараз перевіряються дипломи усіх чиновників, - повідомив заступник міського голови Василь Косів. - З 1 січня згідно з новим законодавством про корупцію усі будуть зобов'язані це робити, але не чекаючи 1 січня, ми будемо це робити у своїй раді вже сьогодні. Комісія міськради, яка розслідувала справу Огури, рекомендувала міському голові підписати розпорядження, згідно з яким будуть перевірятися дипломи навіть претендентів на посади чиновників міської ради. І навіть в такому випадку справи про фальшиві дипломи будуть скеровуватися у правоохоронні органи. Сьогодні такої вимоги немає, тому керівник відділу кадрів міськради діяв в рамках посадових інструкцій, не перевіряючи диплом".

Наразі ніхто не може нести відповідальності за те, що освітою Львова керував чоловік з фальшивим дипломом. До того Володимир Огура з фальшивим дипломом був директором власної школи та керівником відділу освіти Галицької районної адміністрації Львова.

Зараз ви читаєте новину «У Львові перевірять дипломи чиновників після скандалу з головним освітянином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути